Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Reeds 6 jaar ben ik thuis wegens C.V.S.

Dit is ontzettend moeilijk! Reeds 6 jaar ben ik thuis wegens C.V.S. (chronisch vermoeidheidssyndroom) Een denkelijk gevolg van de zelfmoord van mijn zoon op gruwelijke wijze. Hij was 18 jaar. Ik heb dit helemaal alleen moeten verwerken daar familie en vrienden niet kortbij woonden.

Nu heb ik het gevoel dat er iets sluipends aan de hand is met me, daar ik hoe langer hoe minder stress en druk aankan.

Als ik alles in mijn eigen ritme doe lukt het wel, maar zodra er iets tussenkomt of ik moet snel zijn of me haasten dan wordt het in mijn hoofd een chaos en loop ik helemaal leeg, uitgeteld voor de rest van de dag. Heel moeilijk om mee te leven, ook voor mijn partner.

Ik ben op zoek naar hulpmiddelen, ben al bij psychologen geweest, Mindfulness gevolgd, nu weer even op mezelf ??????????


AV.
> 2 jaar geleden

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:

Beste AV,

Tot voor kort had ik de diagnose cvs/fibro. Nu is dit omgezet naar complexe ptss.

De hooggevoeligheid en onmogelijkheid om onverwachtse zaken te verwerken, herken ik ten zeerste. Je emmer is leeg en het vullen ervan gaat niet meer zoals bij anderen. Een nachtje slaap doet ons weinig.

Zelf ben ik een nogal pro-actief type en heb dus de verschillende probleempunten van cvs apart aangepakt. Focus was er daar eentje van. De hooggevoeligheid is enerzijds een gevolg van de gebeurtenissen, maar ook van de manier waarop we ons afsluiten en een gewoonte opbouwen om in prikkelarme omgevingen te verblijven.
Ik heb de cvs opgedeeld in meerdere stukken:
1. Het fysieke aspect. Door het vele slapen en stilzitten/liggen, smelten onze spieren weg. Daarnaast is er ook sprake van een tekort aan magnesium. Hiervoor heb ik een anderhalf jaar magnesiumbaxters gekregen. Die hbn een enorm verschil gemaakt. Daarnaast heb ik een hondje in huis genomen en heb ik een heel jaar lang prioriteit gegeven aan het opbouwen van de fysiek. Elke dag wandelen; dat begon met 20min en dan slapenslapenslapen tot uiteindelijk dagelijkse wandelingen van een uur en eentje per week die langer was (via wandelclubs). Het gaat tergend traag, maar je kan die fysiek opnieuw opbouwen. Let wel; het zal nooit meer zijn zoals voorheen, maar wel beter.

2. De focus; het verwarrende, niet meer weten hoe of wat en de onmogelijkheid om lang te concentreren. Elke dag oefende ik die focus; dit kan bijv door lezen of mindspelletjes te doen. Ook dit gaat zeer traag, maar met de nodige wilskracht en geduld, betert dit.

3. Mentale gezondheid; de begeleiding bij een psych is hierbij een grote hulp. Het leren leven in het nu (wat men ook mindfulness noemt), jezelf met liefde verzorgen en je dagen met structuur indelen.
O en voor mij zeer belangrijk; handwerk! Het haken/breien is enorm goed voor mensen met ptss én het geeft je een gevoel van productiviteit, van verwezenlijking. De actie die je doet met je handen helpt net zoals emdr bij het verwerken van traumatische gedachten.

Wanneer het komt op de hooggevoeligheid is er volgens mij weinig anders mogelijk dan je regelmatig bloot te stellen aan meer prikkels en er opnieuw gewend aan te geraken. Voor mij is het lang onmogelijk geweest om een radio thuis aan te hbn staan. Nu kan die opstaan tijdens voormiddagen, wanneer ik voel dat muziek lawaai wordt en dus teveel, gaat ie af. Wat echter ook heel belangrijk is, is dat je begrijpt dat het normaal is onder de omstandigheden en dat je er niet te zwaar aan mag tillen dat de grens bereikt wordt.

Op heden kan ik weer beter mee op alle bovenstaande vlakken. Doch is dit iets dat zeker op vlak van die hooggevoeligheid enorm verschilt van week tot week en soms zelfs van dag tot dag. Ik woon alleen met een zoon in co-ouderschap en heb de weken alleen echt nodig om terug te bekomen van de drukke week met mijn zoon. Ik zou het ook graag anders zien, maar ik geef mezelf die ruimte tot recuperatie aangezien die zelfzorg tegelijkertijd bijdraagt aan het goed zorgen voor mijn zoon.
Zorg dus goed voor jezelf, zo zorg je meteen ook voor je partner. Geef je grenzen aan - hoe opener en eerlijker je bent, hoe meer zij begrip kn tonen.

Ik wens je het allerbeste! Je kan beteren, zonder enige twijfel. De weg is lang, maar hij is er! Veel liefde vanwege een lotgenootje 😘


Doreen
> 2 jaar geleden
Reageer:

Beste A.V,

Is er bij jou gekeken of er ook sprake is van PTSS? Ik herken de klachten die je beschrijft goed, maar heb zelf de diagnose PTSS (Na het overlijden van mijn zoon heb ik dit ontwikkeld).

Mij heeft EMDR veel geholpen (De periode dat ik EMDR deed was extra zwaar en was ik extra vermoeid).

Groeten,
R


R.
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |