Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Karin Plas | Psychosociaal Therapeut | Psychosociaal Counselor

Psychosociaal-Therapeut-|-Psychosociaal-Counselor-Noordwijkerhout
Via Antiqua 17
2211 HW Noordwijkerhout
karin-plas@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Angst is een normale en functionele emotie. Zo is angst voor een onbekende of spannende situatie heel normaal. Anders wordt het wanneer jouw angst of fobie zo bepalend wordt dat je er dagelijks last van hebt en jouw functioneren in de weg staat. Wellicht merk je dat jouw levenskwaliteit negatief wordt beinvloed en dat het steeds moeilijker wordt om jouw angst te negeren. 

 

Helaas gaat een sterke angst of fobie vrijwel nooit vanzelf over. In de praktijk blijkt echter dat mensen met angsten vaak lang met hun klachten rondlopen voordat ze hulp zoeken. Een verklaring hiervoor is dat veel mensen zich schamen voor hun problemen. Een andere verklaring is dat mensen hun leven inrichten op hun angsten en pas om hulp durven vragen als de angst té veel beperkingen geeft. 

Met respect voor jou als persoon en jouw probleem wil ik je dan graag helpen om weer grip te krijgen op jouw leven en je te helpen jouw angsten te overwinnen.

 

Hoe gaan we te werk

Hulp vragen voor jouw angst en fobie kan moeilijk zijn, maar besef je dat hulp vragen betekent dat je zelfkennis en daadkracht hebt!

Tijdens therapie ga je de confrontatie met jouw angsten aan en onderzoek en beïnvloed je jouw gevoelsleven. Dit kan mooie en nieuwe inzichten opleveren, maar tegelijkertijd kan het soms ook best moeilijk of confronterend zijn. Daarom is de vertrouwensband tussen mijzelf als counselor en jou als cliënt erg belangrijk.

Ik ga dan ook te werk vanuit een basishouding waarin echtheid, onvoorwaardelijke acceptatie en empathie zijn terug te vinden. Binnen het traject stel ik jouw unieke gevoelens, waarden, overtuigingen en mogelijkheden centraal.

 

Tijdens de therapie leer je om jouw gedachten anders te sturen en de invloed van jouw denken op emoties en gedrag te onderkennen. We gaan oefenen om belemmerende gedachten te vervangen door helpende gedachten. Ik werk niet boven je, maar ik sta naast je. Samen werken we aan ons plan om vermijdingsgedrag te herkennen en stoppen.

 

Stap voor stap

Je gaat stap voor stap oefenen met situaties die je nu zo angstig maken en je leert steeds beter om te gaan met valkuilen die op je pad komen. Huiswerkopdrachten kunnen moeilijk zijn, maar je wordt sterker doordat je leert over je angsten en fobieen, over het ontstaan van jouw klachten en over de rol van jouw omgeving. 

 

Samen gaan we op zoek naar datgene wat jij nodig hebt om weer regisseur te worden van jouw eigen leven. Tijdens onze gesprekken kijken we vooral ook hoe jij de dingen zelf kunt oplossen. Zo ben je niet alleen nú, maar ook láter in staat om je eigen leven op een positieve wijze in te richten.

  

Ik sta open voor iedereen die gemotiveerd is om aan zichzelf en zijn angsten te werken. Dus loop je tegen problemen aan of kom je er alleen niet uit, dan kijk ik graag samen met jou wat je nodig hebt om weer richting te geven aan je leven. Wees niet bang om hulp te vragen, het betekent dat je zelfkennis en daadkracht hebt!

 

Je kun bij mij zowel met als zonder verwijsbrief van de huisarts terecht. Dat betekent dat je ook van harte welkom bent zonder eerst met de huisarts te hebben gesproken. Mijn praktijk voor Pychosociale Counseling en Therapie is gevestigd in het Gezondheidscentrum Noordwijkerhout en Dienstencentrum Elsbroek Hillegom.

 

Online therapie

Regelmatig krijg ik verzoeken van Nederlanders die in het buitenland woonachtig zijn. Zij zijn op zoek naar iemand die therapie kan geven in hun moedertaal. Op deze manier heb ik ervaren dat zowel video-therapie als chat-therapie krachtige middelen zijn tijdens het geven van gesprekstherapie. Bijkomend voordeel van deze therapievorm is dat de client het gesprek ingaat vanuit een prettige en rustige omgeving, namelijk een omgeving die hij of zij zelf kiest. Mededeling inzake corona-epidemie

Vanaf de week van 11 mei ontvang ik weer clienten in mijn praktijk. Ik volg daarmee de richtlijnen van de beroepsgroep en het RIVM. Vanzelfsprekend houd ik mij aan alle veiligheidsmaatregelen en staat de gezondheid van mijn clienten en van mijzelf voorop. 

Het voordeel van mijn beroep is dat de gespreksmethodieken ook op andere manieren ingezet kunnen worden. Daarom bied ik tevens therapie middels telefoon of video aan. Mocht je het nog geen goed gevoel geven om zelf naar de praktijk te komen, dan is dit een goed alternatief. 

Ik hoor het graag van je en dan plannen we zo snel mogelijk een gesprek in.

Opleidingen & registraties

HBO Opleiding Psychosociale Counseling en Therapie

(geaccrediteerde SNRO registeropleiding - Stichting Nederlands Register voor Opleidingen)

 

SNRO Psychologie leergang "Positieve Psychologie"

SNRO Psychologie leergang "Gedragsproblemen bij jongeren"

SNRO Psychologie leergang "Ups & Downs in gezinsrelaties

SNRO Psychologie leergang "Zelfcompassie en zelfvertrouwen"

SNRO Psychologie leergang "Autisme"

SNRO Psychologie leergang "Gedragsverandering"

Training "Het effectiever behandelen van slaapproblemen" 

Training "Gespreksmethodiek omtrent suïcidaliteit" 

Training "Gesprekstechnieken"

 

Licentiehouder  "Persoonlijke Profiel Analyse" 

Licentiehouder  "Student Profiel Analyse"

Licentiehouder  "Test voor Selectie en Training"

 

HBO PABO (Pedagogisch Academie  voor Basisonderwijs

 

AGB-code praktijk-90/062199  

AGB-code behandelaar-90/102789

 

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg-810549R 

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg-8486

Vakgroep VPMW

 Registraties

Specialisaties

Meest behandelde klachten:

 

·         Negatief zelfbeeld

·         Angsten/Fobie

·         Faalangst en onzekerheid

·         Aanhoudende stress

·         Overspannenheid/Burn-out

·         Depressie

·         Somberheid

·         Dwang

·         Aangeven van grenzen

 

Het eerst gesprek is oriënterend, we bespreken dan vooral met welke problemen en vragen je op dit moment te maken hebt. Ook vind ik het belangrijk om goed helder te krijgen wat jouw hulpvraag is, en wat jouw verwachtingen en wensen zijn. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kijken of jouw hulpvraag binnen mijn compenties valt. 

 

Afhankelijk van de jouw wensen en mogelijkheden en van de zwaarte van jouw klachten, bestaat een traject meestal uit 6 tot 10 sessies. 

 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

1.  Sociale angsten

2.  Plein- of straatvrees

3.  Angst voor kleine ruimten

4.  Angst voor overgeven

5.  Specifieke angsten zoals angst voor bepaalde cijfers, dagen of voorwerpen

 

Tarieven

Particulieren

  • Consult Counseling en Therapie in de praktijk - €73,- per uur
  • Consult Counseling en Therapie via chat of Skype - €53,- per uur

 

Bedrijven

  • Consult Counseling en Therapie in de praktijk of op locatie - €90,- per uur

 

Vergoeding via de verzekering
Psychosociale Counseling en Therapie wordt door de meeste verzekeringen vergoed vanuit het aanvullende pakket en valt bij de verzekering onder 'Overige Therapeuten en Complementaire en Aanvullende zorg'. Deze vergoeding gaat niet ten koste van het eigen risico. Vermeld bij informeren bij de zorgverzekeraar mijn AGB-codes:
AGB-code praktijk:   90062199
AGB-code hulpverlener: 90102789

Landelijke presentatiecode: 24504-overige psychosociale therapie

Praktische info

Werktijden: 9.00-18.00 uur
Tarieven: 73,00
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Psychologie & Communicatie | Psychosociale Counseling & Therapie
Beroepsvereniging: Als Registertherapeut BCZ ben ik ingeschreven bij de vakgroep VPMW van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).
Diversen: Psychosociale Counseling en Therapie wordt door de meeste verzekeringen vergoed vanuit het aanvullende pakket en valt bij de verzekering onder 'Overige Therapeuten en Complementaire en Aanvullende zorg'. Deze vergoeding gaat niet ten koste van het eigen risico.

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |