Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Nynke Neijzen | Psycholoog - PRI - EMDR

Psycholoog---PRI---EMDR-Zeist
Harmonielaan 25
3704 HG Zeist
therapie-zeist@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

---

Doorverwijzing

Op dit moment heb ik een wachtlijst van een aantal maanden.

 

Wil je snel een afspraak, dan verwijs ik je graag door naar een van mijn collega's op deze website.

---

 

 

Angsten in je huidige leven komen meestal voort uit oude overtuigingen uit je jeugd. Ook kan er sprake zijn van posttraumatische stress (PTSS) of acute stress naar aanleiding van een ingrijpende gebeurtenis. Heb je last van angsten die je leven negatief beïnvloeden? Je kunt er echt iets aan doen.

 Want aan je manier van kijken, kun je iets doen! Groei en zelfontwikkeling staan dan ook centraal in mijn leven.

 

Veel voorkomende angsten zijn: specifieke fobieën (bijvoorbeeld voor dieren of autorijden), sociale angsten, agorafobie, spreken in het openbaar, voor je zelf opkomen, etc.

 

Bij angst heb je meestal de neiging weg te rennen of dingen te vermijden. Ook kan het zijn dat je denkt: kiezen op elkaar en doorvechten. Ergens weet je wel dat de meeste angsten niet realistisch zijn. Ze zijn alleen nuttig als er daadwerkelijk een gevaarlijke situatie is. Toch is het heel lastig om er in je eentje vanaf te komen.

 

In mijn praktijk gaan we aan de hand van PRI (Past Reality Integration) of CEBT (Cognitieve BewustzijnsTraining) aan de slag met oude denkbeelden die je angst aanwakkeren. Je leert jouw specifieke oude overtuigingen die angst oproepen te herkennen. Natuurlijk leer je ook om uit die overtuigingen te stappen en anders met situaties om te gaan. Als je eenmaal weet hoe het werkt, ben je aan het einde van de begeleiding meestal zelf in staat om breed scala aan gebeurtenissen anders aan te gaan pakken. Dus niet alleen wat je angst oproept, maar ook gebeurtenissen die andere emoties oproepen, die je liever niet hebt. 

Tevens kunnen we met EMDR werken, afhankelijk wat in jouw situatie het beste past. Ik ben gecertificeerd PRI Therapeut en EMDR Practitioner in opleiding.

 

 

Over mij

“Mensen raken niet verstoord door de dingen die gebeuren, maar door de manier waarop ze ernaar kijken” (Epictetus)

Een oeroud citaat dat me na aan het hart ligt. Hebben we niet allemaal regelmatig last van oude, belemmerende overtuigingen? Tegelijkertijd biedt de uitspraak perspectief. Want aan je manier van kijken, kun je iets doen! Groei en zelfontwikkeling staan dan ook centraal in mijn leven. 

 

Na HEAO-(commerciele economie) heb ik enkele jaren ervaring opgedaan in het uitgeverij- en reclamevak. Vervolgens heb ik mijn hart gevolgd door psychologie te gaan studeren.

 

Inmiddels werk ik ruim 15 jaar als zelfstandig gevestigd psycholoog met een eigen praktijk. Mijn vervolgopleidingen zijn onder andere: Intuïtieve Ontwikkeling, PRI, EMDR en AD(H)D-coaching.

 

Tevens heb ik jarenlang gewerkt als PRI-supervisor en -leertherapeut.

 

 

Over de behandeling

We beginnen altijd met een intakegesprek. Hierin onderzoeken we je vragen of klachten en stellen we vast wat je wilt aanpakken. Vervolgens bespreken we welke methode het beste past en hoe die werkt. Ik werk op basis van PRI, CEBT, EMDR en Schemagerichte Therapie. Omdat ik lid ben van het NIP en het NVPA bestaat de mogelijkheid dat mijn begeleiding door je zorgverzekeraar wordt vergoed.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPraktische informatie

Werktijden: 9.00 - 18.00 uur
Sessieduur: 60 minuten (vergoeding afhankelijk van ziektekostenverzekering)
Opleidingen: Psychologie (ac),PRI, EMDR io en AD(H)D-coaching
Beroepsvereniging: NVPA en NIP

Ligging


Alle therapeuten in Zeist >>
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |