Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Titia Wijbenga | Psycholoog + EMDR-therapeut

Psycholoog-+-EMDR-therapeut-Harderwijk
De Ruyterlaan 1
3843 EB Harderwijk
therapie-harderwijk@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik ben Titia Wijbenga, psycholoog, kindertherapeut en relatietherapeut in Harderwijk. Door middel van psychotherapie en relatietherapie begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen om problemen te doorbreken en met meer kracht en vertrouwen verder te gaan. Ik ben gespecialiseerd in behandeling van angst en trauma bij kinderen en volwassenen. Als het nodig is kan hiervoor EMDR worden ingezet. Dit is een relatief kortdurende en effectieve vorm van traumabehandeling.

Bij een groot aantal zorgverzekeraars zijn er vergoedingsmogelijkheden (aanvullende verzekering) voor de behandeling.

 

 

Gespecialiseerd in behandeling van angsten en trauma's

Ik ben gespecialiseerd in behandeling van angst en trauma bij kinderen en volwassenen. Naast psychotherapie kan hiervoor, als het nodig is, EMDR worden ingezet.

Door een schokkende ervaring in het verleden kun je soms nog steeds paniekreacties krijgen. Misschien heb je een ongeluk meegemaakt of nare ervaringen gehad met artsen, geweld of de dood.

 

EMDR is een relatief kortdurende, effectieve behandeling van een trauma. Als psycholoog zet ik EMDR in als mensen met veel angst en paniek reageren op dagelijkse situaties. Daarvoor hoeven we niet al te veel over de ervaring zelf te praten.

 

Therapie en coaching voor volwassenen

Voor volwassenen bied ik relatietherapie, psychotherapie of coaching. Problemen kunnen samenhangen met je partner, privéleven of werk. Misschien heb je weinig zelfvertrouwen of last van depressie, boosheid of angst. Het kan zijn dat je veel stress ervaart of dat je relatie vastloopt.

 

Ik help je om gebeurtenissen te verwerken en om je weer goed in je vel te laten voelen. Daardoor ervaar je meer ontspanning en balans. Ook kunnen we werken aan een effectievere communicatie met je partner en meer inzicht in de patronen binnen jullie relatie.

 

 

Kindertherapie

Echtscheiding, een trauma, problemen op school of gepest worden: het gaat kinderen aan het hart. Kinderen kunnen als gevolg daarvan angstig worden, buikpijn krijgen, terugvallen in zindelijkheid, snel boos worden of weinig zelfvertrouwen hebben. Ik bied in de kindertherapie oplossingen voor kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling.

 

De behandeling bestaat uit effectieve en kortdurende psychotherapie. Speelse kindersessies en oudergesprekken waarbij de opvoeding, de school en het gezin aan bod komen. Kinderen vinden het meestal leuk om te komen en voelen zich gehoord.

Ook bij kinderen kan EMDR erg effectief zijn. Bij jonge kinderen worden de ouders hier uiteraard nauw bij betrokken.

Opleidingen & registraties

•   Emotionally Focussed Therapy (basis- en verdiepingsopleiding) (EFT Netwerk)

•   EMDR (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)

•    Integratieve Kindertherapie (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)

    Opleiding tot kindercoach (BGL)

    Academie Integrale Menswetenschappen, opleiding tot psychosociaal therapeut

    Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht)

 

KvK-nummer: 66819997.

AGB code zorgverlener 90-043269 AGB code praktijk 90-52025

SKJ Jeugd en gezinsprofessional, registratienummer 110010514

NVPA, registratienummer 102109

RBCZ, licentienummer 214124 R

SCAG (geschillencommissie), registratienummer 10841

 Registraties

Tarieven

  • Individuele sessies kind of volwassene, oudergesprekken (1 uur): € 80,-. EMDR sessies kunnen uitlopen tot 75 minuten (€ 100,-).
  • Sprankel Therapie is geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVPA en van de koepelorganisatie RBCZ. Dit zijn erkende organisaties waardoor een groot aantal zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoedt, afhankelijk van je eigen verzekering. Informeer daarom eerst bij je ziektekostenverzekeraar. 

Openingstijden

Maandag voor sessies: 9.00 - 13.00 uur
Dinsdag -
Woensdag voor sessies: 9.00 - 17.00 uur
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktische informatie

Werktijden: maandag 9.00 - 13.00 uur en woensdag van 9.00 - 17.00 uur. Op andere dagen wel telefonisch te bereiken.
Tarieven: Individueel (1 uur): 80 euro. Relatietherapie: 90 euro per uur (gezamenlijke sessie duurt 75 minuten). Er zijn vergoedingsmogelijkheden via de zorgverzekering
Sessieduur: 60 minuten (relatietherapie 75 minuten)
Opleidingen: Emotionally Focussed Therapy (EFT Netwerk), EMDR (Nederlandse Academie voor Psychotherapie) Integratieve kindertherapie (Nederlandse Academie voor Psychotherapie) Kindercoach (BGL) Psychosociale therapie (Academie voor Integrale Menswetenschappen) Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht)
Beroepsvereniging: NVPA en RBCZ

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |