Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Marjan van den Dool | GZ-psycholoog

GZ-psycholoog-Baarn
Sparrenlaan 43 A
3742WE Baarn

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Over mij en mijn praktijk

Als GZ-psycholoog heb ik ruime ervaring in het werken in de geestelijke gezondheidszorg. Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam in een sfeervolle praktijkruimte aan huis. Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie. Ik bied psychologische zorg voor volwassenen. Je kunt bij mij terecht voor uiteenlopende problemen zoals angsten, somberheid, trauma's, slaapproblemen en burn out.

Mijn aanpak is persoonlijk en betrokken. De interventies die ik toe pas, hangen af van de klachten of problemen waarvoor jij hulp zoekt. Ik maak o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptence and commitment therapy (ACT) en traumatherapie (EMDR). 

 

 

Therapievormen 

Cognitieve gedragstherapie (CGT)
Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan.

 

Cognitieve gedragstherapie gaat er van uit dat problemen beïnvloed en in stand gehouden worden door iemands gedachten en gedrag. Door het onderzoeken, bespreken en veranderen van dat gedrag en die gedachten nemen de psychische klachten af.

 

Tijdens de behandeling werk je actief met de behandelaar samen om tot een verbetering van je klachten te komen. Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en cognitieve therapie.
 


Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
ACT is een therapievorm die voortgekomen is uit de cognitieve gedragstherapie en waaronder ook mindfulness behoort. Het uitgangspunt is dat vechten tegen onvermijdelijke negatieve of ongewenste gevoelens en gedachten ten koste gaat van een waardevol leven.

 

De therapie combineert acceptatie of aanvaarding van deze gevoelens en gedachten (acceptance) met gedragsverandering die nodig is om jezelf te verbinden aan je doelen en waarden in jouw leven (commitment).

 


EMDR
Na een traumatische ervaring of ingrijpende gebeurtenis kunnen hevige klachten blijven bestaan. Voorbeelden hiervan zijn herbelevingen, herinneringen die angst en spanning oproepen, schrikreacties of nachtmerries. Om deze klachten te verminderen kan EMDR een passende behandelmethode zijn.

 

Door het terughalen van de gebeurtenis en tegelijk de ogen te bewegen wordt de herinnering aan de gebeurtenis op een andere manier opgeslagen, waardoor de emotionele lading minder wordt. EMDR kan ook ingezet worden bij klachten die niet traumagerelateerd zijn, zoals bij bepaalde angstklachten. 

 


Kosten en vergoedingen
Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars, toch vergoeden verzekeraars veelal een (deel van de) behandeling middels restitutie. In dat geval is er een verwijsbrief van je huisarts nodig, met een verwijzing naar de BasisGGZ. Ook zonder verwijsbrief ben je welkom bij mij.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op.

 

Marjan

Online therapie

Bij mij is online therapie mogelijk. Ik maak gebruik van beeldbellen via Therapieland (conform AVG, dat houdt in dat het een veilige verbindingen is). Ook is telefonisch contact mogelijk. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van e-health programma's naast de sessies.Mededeling inzake corona-pandemie

Momenteel werk ik voornamelijk weer middels gesprekken in de praktijk (face to face). Ik heb ook mogelijkheden de sessies via beeldbellen te laten verlopen. In onderling overleg besluiten we steeds of we de sessie online (via beeldbellen) of face to face in de praktijkruimte doen. Hierin maak ik zorgvulidge afwegingen, die ik ook met je zal bespreken.

Uiteraad hou ik me aan de RIVM maatregelen. Ik beschik over een ruime praktijkruimte waarin 1,5e meter afstand gehouden kan worden. Ik deel mijn praktijk met niemand anders en je zult dus niet met anderen in een wachtkamer zitten. Bij lichte klachten bij jou of bij mij zal de afspraak verplaatst moeten worden, of omgezet in beeldbellen. Dit ook bij ernstigere klachten van iemand uit jouw of mijn huishouden. Desinfectiemiddelen en papieren handdoeken hangen in de praktijk ter gebruik. Dit alles steeds conform de maatregelen van het RIVM.

Opleidingen & registraties

Aan de VU heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd, waarna ik in 2010 de GZ-opleiding heb afgerond.

Op dit moment ben ik bezig met de vervolgopleiding EMDR voor volwassenen (de basiscursus EMDR en de supervisie zijn afgerond).

Ik volg regelmatig cursussen/ trainingen en ga naar symposia om me te blijven ontwikkelen. De laatste cursussen die ik 2019-2021 gedaan heb zijn:

 • EMDR Vervolgopleiding volwassenen - heden
 • Symposia betreffende slaapstoornissen-/ slaapklachten
 • EMDR for specific phobias
 • EMDR for panic disorder and OCD
 • Werken met het KOP-model, 2-daagse, RINO
 • Supervisie EMDR, mw. N. ten Hoor   
 • Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen                 
 • ACT (Acceptence and Commitment Therapy) 4-daagse opleiding, KING nascholing
 • Slaapproblemen en –stoornissen bij jongeren           


Registraties
BIG registratie: 09912541425
AGB code praktijk: 94-063045
AGB code persoonlijk: 94-009506
Beroepsvereniging: NvGZpRegistraties

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Veelvuldig piekeren en je continu zorgen maken
 • Sociale angstklachten
 • Paniekaanvallen
 • Angstklachten na een ingrijpende gebeurtenis
 • Specifieke angsten, zoals angst voor autorijden
 • obsessief compulsieve klachten

Tarieven

Ik werk in de BasisGGZ, dat houdt in dat er in veel gevallen vergoeding vanuit jouw zorgverzekering (basisverzekering) mogelijk is. Als je een verwijsbrief van jouw huisarts naar de BGGZ hebt is er vergoeding mogelijk. In dat geval hanteer ik vaste tarieven voor de gehele behandeling. Informeer gerust vrijblijvend bij mij wat dit voor jou betekent.

 

Ook zonder verwijsbrief ben je welkom bij mij. In dat geval, of als jouw klachten niet in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de verzekering, wordt er een bedrag per sessie gerekend.

Zowel het intakegesprek als een behandelsessie kosten in 2021 114,41 euro.

 

Naast psychologische consulten zijn ook coaching sessies mogelijk. Indien de klachten arbeidsgerelateerd zijn, zijn sommige werkgevers bereid (een deel van) de kosten op zich te nemen.

Openingstijden

Maandag 9:00-17:00
Dinsdag -
Woensdag 13:00-17:00 (even weken)
Donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Tips van Marjan van den Dool:


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |