Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Nynke Neijzen | Psycholoog - PRI - EMDR

Psycholoog---PRI---EMDR-Zeist
Harmonielaan 25
3704 HG Zeist
therapie-zeist@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

 

 ---

Wachtlijst van enkele maanden

Helaas heb ik een wachtlijst van enkele maanden.

Wil je snel een afspraak, kijk dan bij een van mijn collega's op deze website.

---

 

 

Angsten in je huidige leven komen meestal voort uit vroegere ervaringen die we vaak zelfs niet meer weten. Er ontstaan angstige gevoelens en overtuigingen die niet vanzelf zijn verdwenen. Ook kan er sprake zijn van posttraumatische stress (PTSS) of acute stress naar aanleiding van een ingrijpende gebeurtenis. Heb je last van angsten die je leven steeds beïnvloeden? Je kunt er echt iets aan doen.

Want aan je manier waarop je situaties ervaart kun je iets doen! Groei en zelfontwikkeling staan dan ook centraal in mijn leven.

 

Veel voorkomende angsten zijn: fobieën (bijvoorbeeld voor dieren of autorijden), sociale angsten, agorafobie, spreken in het openbaar, voor je zelf opkomen, etc.

 

Bij angst heb je meestal de neiging weg te rennen of dingen te vermijden. Ook kan het zijn dat je denkt: niet zeuren, kiezen op elkaar en doorvechten. Ergens weet je wel dat de meeste angsten niet realistisch zijn. Overigens komt het veel voor dat angst toegedekt wordt door irriaties of somberheid. Merk je dat je gemakkelijk boos wordt of somber onderzoek dan eens of er eigenlijk sprake is van zenuwachtigheid en dat er geen tegneop ziet of last van hebt. Angst is alleen nuttig als er daadwerkelijk een gevaarlijke situatie is. Toch is het heel lastig om er in je eentje vanaf te komen. 

 

In mijn praktijk gaan we aan de hand van PRI (Past Reality Integration) of Somatic Experencing aan de slag met oude denkbeelden die je angst aanwakkeren. Je leert jouw specifieke overtuigingen en gevoelens die angst oproepen te herkennen. Natuurlijk leer je ook om uit die overtuigingen te stappen en anders met situaties om te gaan. Daarnaast ik werk ik veel met Somatic Expeciencing (SE). Iedereen die angst kent heeft wel eens ervaren dat angst en paniek eigenlijk in je lichaam begint. Met SE spoor je angstgevoelens in het lichaam op en verwerk je de gevoelens op lichaamsniveau. De combinatie schemagerichte therapie bkijkt heel effectief. 

Als je eenmaal weet hoe het werkt, ben je aan het einde van de begeleiding meestal zelf in staat om breed scala aan gebeurtenissen anders aan te gaan pakken. Dus niet alleen wat je angst oproept, maar ook gebeurtenissen die andere emoties oproepen die je liever niet hebt. 

Tevens kunnen we met EMDR werken, afhankelijk wat in jouw situatie het beste past. Ik ben gecertificeerd PRI Therapeut en EMDR Practitioner in opleiding.

 

 

Over mij

“Mensen raken niet verstoord door de dingen die gebeuren, maar door de manier waarop ze ernaar kijken” (Epictetus)

Een oeroud citaat dat me na aan het hart ligt. Hebben we niet allemaal regelmatig last van oude, belemmerende overtuigingen waar we niet mee weten om te gaan? Tegelijkertijd biedt de uitspraak perspectief. Want aan je manier van kijken, kun je iets doen! Groei en zelfontwikkeling staan dan ook centraal in mijn leven. 

 

Na HEAO-(commerciele economie) heb ik enkele jaren ervaring opgedaan in het uitgeverij- en reclamevak. Vervolgens heb ik mijn hart gevolgd door psychologie te gaan studeren.

 

Inmiddels werk ik ruim 15 jaar als zelfstandig gevestigd psycholoog met een eigen praktijk. Mijn vervolgopleidingen zijn onder andere: Intuïtieve Ontwikkeling, PRI, EMDR en AD(H)D-coaching en Somatische therapie op basis van Somatic Exeriencing.

 

Tevens heb ik jarenlang gewerkt als supervisor en leertherapeut.

 

 

Over de behandeling

We beginnen altijd met een intakegesprek. Hierin onderzoeken we je vragen of klachten en stellen we vast wat je wilt aanpakken. Vervolgens bespreken we welke methode het beste past en hoe die werkt. Ik werk op basis van Schemagerichte Therapie PRI, SE, EMDR. Omdat ik lid ben van het NVPA bestaat de mogelijkheid dat mijn begeleiding door je zorgverzekeraar wordt vergoed.

 

Opleidingen & registraties

Na HEAO-commerciele economie heb ik enkele jaren ervaring opgedaan in het uitgeverij- en reclamevak. Vervolgens heb ik mijn hart gevolgd door psychologie te gaan studeren.

 

Inmiddels werk ik ruim 15 jaar als zelfstandig gevestigd psycholoog met een eigen praktijk. Mijn vervolgopleidingen zijn onder andere: Intuïtieve Ontwikkeling, PRI, EMDR en AD(H)D-coaching en Psychosomatische Therpapie op basis van Somatic Experiencing.

 

Tevens heb ik jarenlang gewerkt als supervisor en leertherapeut.

 

Ik ben lid van de SCAG. Mocht het gebeuren dat je ergens ontevreden over bent dan komen we er ongetwijfeld uit. Is dat onverhoopt niet het geval dan kun je je tot de klachtencommissie (SCAG) wenden.Registraties

Specialisaties

Ik behandel veel mensen met paniekklachten, faalangst, sociale angst,  angst en stress die ontstaan door eerder trauma, ook jeugdtrauma. Veel mensen herkennen dat ze juist heel vermijdend kunnen zijn doordat ze ergens bang voor zijn. Ook personen met vermijding vinden de weg naar mijn praktijk.

 

Veel van mijn clienten zijn jonng-volwassenen. 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

- faalangst

- stress

- sociale angst

- angst die ontstaan zijn doordat niet vroegtijdig werd opgespoord dat er AD(h)D of andere leerstoornissen zijn.

- spreekangst

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9.00 - 18.00 uur
Woensdag 9.00 - 18.00 uur
Donderdag 9.00 - 18.00 uur
Vrijdag 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktische info

Werktijden: 9.00 - 18.00 uur
Sessieduur: 60 minuten (vergoeding afhankelijk van ziektekostenverzekering)
Opleidingen: Psychologie (ac),PRI, SE cursussen, EMDR io en AD(H)D,-coaching
Beroepsvereniging: NVPA

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |