Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Paul Duinker | Psychosociaal therapeut - Hypnotherapeut

Psychosociaal-therapeut---Hypnotherapeut-Utrecht
Europalaan 400 - 6e etage - west 10
3526 KS Utrecht
paul-duinker@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Om te beginnen wil ik je danken voor het feit dat je de moeite heeft genomen om mijn profiel te bezoeken.

Ik weet uit eigen ervaring, dat je nooit een eerst stap richting een therapeut zou doen om een probleem waar je tegen oploopt zou maken. Vaak heb je dan al zelf veel geprobeerd. 

Natuurlijk hoop ik je verder te mogen helpen.

 

 

Wanneer angst een probleem wordt

Angst is een natuurlijk waarschuwingsmechanisme voor mens en dier voor gevaar. Ieder mens kent bepaalde angsten in zijn leven. Daar is op zich ook niets mis mee. Sommige angsten zijn zelfs heel goed om te hebben. Soms redt angst zelfs ons leven.

 

Angsten kunnen dus positief zijn. Maar dat geldt niet voor iedere angst.

Mensen kunnen ook gekweld worden door irreële angsten die hun leven kunnen gaan beheersen.

 

 

Ireële angst

Over een irreële angst wordt gesproken wanneer je te kampen krijgt met een angst die buiten proporties is. 

Zo is het niet erg om een beetje bang te zijn voor wespen, ze kunnen namelijk venijnig steken, maar wanneer die angst ervoor zorgt dat iemand zich een zomer lang gaat opsluiten of volledig blokkeert en panisch wordt bij het zien van een wesp, dan wordt het een irreële angst of fobie.

Mensen met een fobie maken zich gemiddeld per dag meer dan twee uur druk over het voorwerp van hun angsten. Ze vermijden situaties waarin hun angsten voorkomen en passen hun leven volledig aan deze angsten aan. 

In extreme gevallen kan de angst zo overheersend werken, dat een normaal leven niet meer tot de mogelijkheden behoort.

 

Welke angsten zijn er?

In ons leven kunnen we in aanraking komen met verschillende soorten angsten. Overwegend worden deze angsten in vier categorieën opgedeeld.


1. Sociale angsten of fobieën

Dit zijn alle angsten die gerelateerd zijn aan sociaal contact. 

Angst om in een groep te vertoeven, angst om alleen te zijn, angst om met mensen te communiceren zijn maar enkele voorbeelden van sociale angsten. Sociale angsten kunnen zowel over de angst aan gebrek aan interactie gaan als de angst voor de interactie met anderen in al zijn vormen en kleuren.

 

 

2. Situationele angsten

Hier betreft het angsten die gerelateerd zijn aan een specifieke situatie. De angst om vast te zitten in een lift behoort bijvoorbeeld tot deze groep.


3. Natuurangsten

it zijn angsten waarbij dieren, planten en het weer betrokken zijn. Angst voor katten, angst voor onweer, angst voor netels, …

 

 

4. Lichamelijke angsten

Een voorbeeld van dit soort angsten zijn mensen die geen enkel fysiek contact willen met anderen uit schrik een of andere besmetting op te lopen.

Los van deze groepen kan het ook dat men met een angst zit die niet dadelijk in één categorie te plaatsen valt of verschillende categorieën combineert. Vaak weet men na een tijdje ook niet meer waar een irreële angst of een fobie is ontstaan. 

Door middel van hypnotherapie is het mogelijk om de haard van de angst te ontdekken en werken aan een oplossing van de angst die je dwars zit.

 

Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen worden de kosten voor de sessies geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

 

Over mij

Mijn naam is Paul Duinker. Ik ben sinds 1980 werkzaam binnen de gezondheidszorg. Bij verschillende zorginstellingen heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van cliënten die problemen hadden op emotioneel sociaal en op psychisch gebied.

 

Ik ben opgeleid tot hypnotherapeut en kinder– en jeugdtherapeut. Daarnaast heb ik de opleidingen tot Psychiatrische Verpleegkundige en Sociaal Pedagogische Hulpverlener gevolgd.

Praktische informatie

Tarieven: € 90,- per sessie
Opleidingen: Hypnotherapie, Kinder– en jeugdtherapie, Psychiatrische Verpleegkundige, Sociaal Pedagogische Hulpverlener, NLP
Beroepsvereniging: NVBH, RBCZ

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |