Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik ben 31 jaar en introvert

Ik ben 31 jaar en introvert. Ik heb ook nog eens last van bloosangst en dat maakt het nog moeilijker om met mensen te praten. Hoe slechter ik mij voel hoe erger de bloosangst word. Soms wil ik mij wel mengen in een gesprek maar doe ik het niet uit angst om te blozen. Ik heb geen vrienden. Dat niemand mij accepteerd dat was voor mij al langer duidelijk maar na mijn relatie breuk ben ik er ook achter dat zelfs mijn naaste familie mij niet kan accepteren zoals ik ben. Ze willen mij veranderen en hier heb ik veel moeite mee. Hoe meer ik voel dat ik niet geaccepteerd word hoe meer ik mij terug trek

Anoniem
14-10-2023
laatste reactie: 02-05-2024

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
ik ben ook 31 en misschien ambivert tegenwoordig. Ga kleine dingen ondernemen. Stapje voor stapje. Ik startte met vrijwilligerswerk in het buurthuis waar ik met knikkende knieen binnenkwam, 2 dagen in de week.
Daarna ging ik naar de gym. Daarna dieet.
Doe aan meditatie, het klinkt stom, maar het kalmeert heel erg als je 10-30 minuten door kan komen.
Eet genoeg. Ik at te weinig en daardoor werkte mijn brein niet goed (ik onthield niks) en ik was altijd negatief/depressief.

Beeld je eens in. Je bloost. En dan. Niemand boeit dat echt wat hoor. Ik bloos constant. je zit in een negatief beeld.

Door kleine veranderingen krijg je meer zelfvertrouwen en voel je je beter/sexier. De kunst tot vrienden maken - kijk mensen in de ogen aan en glimlach. Als ze terug glimlachen, bingo. Daar is je entree. Je kunt een gesprekje beginnen. Al praatje over pino en hoeveel veren ze heeft. Soms maakt het niet uit waar het over gaat. of je kijkt naar wat de persoon doet. ''Zo, jij kan veel liften op de bench''.

Je moet jezelf gelukkig maken. Niemand gaat het voor je doen. En je kan het beter nu doen: we hebben een gelimiteerd leven. We kunnen beter genieten van wat we nu hebben dan dat we er ons druk om maken. Als je iets wilt doen; Doe het! Maakt jou het nou uit wat iemand ervan denkt. Mensen hebben altijd wel een mening. Maar dat betekent dat er dus ook iemand met een mening tussen kan zitten die het leuk vind wat je doet. Het is niet de bedoeling dat iedereen ons mag. Het zijn er altijd maar een paar. Daarom is er altijd zoveel bonje, al gaat het om een burenruzie haha.

Je hoeft geen popster te zijn. Al help je maar als vrijwilliger ben je al een held. Je moet meer geloven in jezelf. Iedereen is maar mens. We willen allemaal gelukkig zijn/het beste voor onszelf/vinden iets eng etc. En iedereen wil zichzelf zijn. Dus als je gek wilt zijn, wees gewoon gek! Schaam je er niet voor. Own it. Veel mensen zijn gek, op gekke mensen (see what I did there LMAO)

Jeremiah
02-05-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |